megabus.com opent eerste vestiging buiten VK en breidt Europees netwerk fors uit vanuit BelgiŽ
Low-budget intercity busreizen in Europa zitten in de lift.
Marktleider megabus.com biedt daarom vanaf volgende maand een reeks nieuwe diensten aan in de Benelux. Hiervoor opent de busmaatschappij een nieuwe vestiging in BelgiŽ.
megabus.com heeft haar plannen bekendgemaakt om low-budget diensten aan te bieden die Brussel verbinden met Luxemburg en Rotterdam. Vanaf 6 oktober kunnen reizigers een trip boeken vanaf 1* euro, dat is minder dan de prijs voor een kopje koffie. megabus.com, onderdeel van de Stagecoach Group, zal met haar basis in Sint-Pieters-Leeuw bij Brussel zo een 20 nieuwe jobs creŽren. Een algemeen directeur zal aan het hoofd staan van de nieuwe basis die zal beschikken over een vloot van zes voertuigen. Het aantal reizigers dat gebruikmaakt van de diensten van megabus.com in Europa is met meer dan 50% gestegen tussen 2012-2013 en 2013-14 en het bedrijf blijft haar reismogelijkheden uitbreiden en verbeteren om nog meer reizigers aan te trekken. megabus.com vervoert momenteel meer dan 15 miljoen passagiers in Europa en Noord-Amerika.

megabus.com voorziet in een dagelijkse verbinding tussen Brussel en Rotterdam. Verder wacht het vervoersbedrijf nog op groen licht voor lijnen van Brussel naar Luxemburg en van Brussel naar Rijsel.

De frequentie van de nieuwe routes is als volgt:
- Brussel-Luxembourg %u2013 een dienst per dag in elke richting (3u reistijd)
- Brussel-Rijsel %u2013 drie diensten per dag in elke richting (minder dan 2u reistijd)
- Brussel %u2013 Rotterdam %u2013 een dienst per dag in elke richting (2u20min reistijd)

Met tarieven vanaf 1* euro bewijst megabus.com dat het aanzienlijk goedkoper is in vergelijking met andere vervoerswijzen van Brussel naar Rotterdam, Rijsel en Luxemburg.

Naast een eerste verbinding naar Luxemburg plant megabus.com eveneens om vanaf oktober de frequentie te verhogen op bestaande routes van Brussel naar andere belangrijke Europese steden namelijk Brussel-Parijs (5 heen- en terugreizen vanaf 6 oktober), Brussel-Amsterdam (4 heen- en terugreizen vanaf 6 oktober) en Brussel-Keulen (4 heen- en terugreizen).

De nieuwe planning betekent ook dat er voor het eerst een rechtstreekse verbinding is tussen Antwerpen en Keulen. Megabus.com zorgt voor een rit per dag in elke richting.

Elders in Europa plant megabus.com nieuwe verbindingen tussen Parijs en Keulen en tussen Amsterdam en Keulen, en een verhoogde frequentie tussen Amsterdam en Rijsel.

In 2012 startte megabus.com met het organiseren van busreizen van Londen naar het
Europese vasteland. Het netwerk van megabus.com doet een tiental steden aan waaronder Parijs, Rijsel, Boulogne, Amsterdam, Brussel, Gent, Antwerpen, Rotterdam en Keulen, Toulouse en Barcelona.
De diensten van megabus.com zijn erg populair bij gezinnen, studenten en toeristen die willen besparen op de kosten van hun reis zodat ze meer kunnen spenderen op hun eigenlijke bestemming. De passagiers reizen in comfortabele bussen die onder andere gratis wifi aanbieden zodat reizigers gedurende de rit online kunnen.
De bussen zijn uitgerust met moderne, milieuvriendelijke motoren, airconditioning en sanitaire voorzieningen.

Vanaf 6 oktober zullen zes extra bussen, een investering van meer dan 2 miljoen euro, worden ingezet voor het Belgische net. De bussen van Van Hool beschikken over 72 zitplaatsen en beschikken over sanitaire voorzieningen, gratis wifi en een stopcontact voor elke reiziger.

De tarieven van megabus.com starten aan 1* euro en blijven erg laag om er voor te zorgen dat elke bus gevuld raakt. Bovendien kiest megabus.com voor bussen met 72 zitplaatsen in plaats van 50. Op die manier kan de busmaatschappij de kosten per passagier drukken en kan ze de voordelige tarieven aanhouden zonder aan kwaliteit van de service in te boeten. Alle chauffeurs van megabus.com hebben een uitgebreide rijopleiding met succes afgerond. Tijdens de opleiding moesten de chauffeurs de trajecten onder de knie krijgen en leerden hoe ze met passagiers moeten omgaan. Deze opleiding is conform de verplichte Europese richtlijnen voor beroepschauffeurs van bussen, touringcars en vrachtwagens. Megabus.com
draagt veiligheid hoog in het vaandel. Zo legt de busmaatschappij bijvoorbeeld wat betreft rusten rijtijden striktere regels op dan wat Europa voorschrijft.

http://www.megabus.com


megabus
 
Foto's: