Zwitserland, In het spoor van jouw helden
Verschillende auteurs van romans en films lieten zich inspireren door Zwitserland.
De avonturen van hun helden spelen zich dan ook vaak af in de Zwitserse bergen of Zwitserse steden.

Laat je ook inspireren en ontdek Zwitserland in het spoor van deze helden.

Heidi en Peter

In het Heididorp hoog boven Maienfeld, in de beroemde wijnstreek van de Bündner Herrschaft, beleef je de idyllische Alpenwereld waar Johanna Spyri haar verhalen zich afspelen bij wijze van spreken "live". Een goed uitgebouwd wandelwegennet voert je naar alle belangrijke plaatsen van het Heidi-verhaal waaronder het Heidi-huis.

Sherlock Holmes

Niet te missen voor Sherlock Holmes fans: het nostalgische tandradbaantje naar de Reichenbachwaterval. Sir Arthur Conan Doyle liet zijn held Sherlock Holmes en rivaal Professor Moriarty op het uitzichtplatform boven de 120 meter hoge waterval tijdens een gevecht in de afgrond vallen. Het Sherlock Holmes Museum in Meiringen is evenzeer een ommetje waard.

http://MySwitzerland.com

James Bond

My name is Bond, James Bond, zei de geheimagent, voordat hij in een spectaculaire achtervolging van de Schilthorn naar beneden raasde. Het in de jaren zestig gebouwde draaiende restaurant Piz Gloria op de Schilthorn werd gebruikt voor de opnames van enkele belangrijke scènes van de Bondfilm On her majesty s secret service. Een permanente tentoonstelling herinnert hier nog steeds aan.

Kuifje

Ook in Zwitserland haalde striptekenaar Hergé vaak de mosterd voor zijn stripalbums, onder meer voor De zaak Zonnebloem. Ontdek het Kuifje en Bobbiepad van Nyon Tourisme dat langsheen het huis van professor Topolino in Nyon leidt maar ook in Genève, Rolle en Yvoire komt. Tip: bezoek het hotel Cornavin in Genève waar een valse deur geplaatst is met het kamernummer 122 dat professor Zonnebloem in het album had.

Thomas Cook

Het pad van de pioniers. De Gemmipas is de oudste verbinding tussen Wallis en de Berner Alpen. Deze pas vormt het centrale punt van de ViaCook, de langeafstandswandeling in de voetsporen van de Britse toerismepionier Thomas Cook.zwitserland
 
Foto's: