Vakantieplezier voor de hele familie in het Zwarte Woud
De vakantie is bij uitstek de tijd om samen nieuwe dingen te beleven en te ontdekken. Het Zwarte Woud is daarvoor dé ideale vakantieregio. Het land Baden-Württemberg heeft zelfs een aantal regio%u2019s en gemeenten het keurmerk %u201Afamilievriendelijk gegeven.
Met zoveel bossen, bergen en water zijn er altijd wel leuke activiteiten in de natuur, maar ook aan zwembaden, musea, attracties en andere vrijetijdsactiviteiten is in het Zwarte Woud geen gebrek.

Keurmerk voor %u201Afamilievriendelijkheid

Het Zwarte Woud is ongetwijfeld een van de bekendste vakantieregios bij onze Oosterburen. Het ligt in de deelstaat Baden-Württemberg in het zuidwesten van Duitsland. Regios en gemeenten die zich ingesteld hebben op de wensen en behoeften van kinderen ontvangen van de overheid het keurmerk familievriendelijk. Een kritische jury geeft dit zegel pas af als er bijvoorbeeld het gehele jaar op kinderen afgestemde voorzieningen en activiteiten zijn. Dat kunnen wandelingen met de boswachter heel vroeg in de morgen zijn, maar ook ontdekkingstochten naar oude kastelen.

Volop attracties

Zwembaden, attractieparken, dierentuinen, klimbossen, mijnen en bergliften zorgen ook in het Zwarte Woud voor een onvergetelijk dagje uit. Zo kun je in het Steinwasenpark inheemse dieren ontmoeten, maar ook een rodelbaan en een hangbrug van 218 meter uittesten. Dat musea niet alleen voor volwassenen interessant zijn, bewijst Hauffs sprookjesmuseum in Baiersbronn. In Rust is ook nog eens het grootste attractiepark van Duitsland te vinden; Europa-Park.

Vakantie op de boerderij

Iedereen kent de typische boerderijen in het glooiende groene landschap van het Zwarte Woud. Wie zou hier geen vakantie willen vieren? Want als vakantiegast neem je ook echt deel aan het leven op de boerderij. Kinderen zullen zich opperbest vermaken met de dieren op de boerderij, terwijl de groteren het stadse leven even opzij zetten als zij helpen bij het hooien op het land, het melken van de koeien of het uitmesten van de stal.


zwarte woud
 
Foto's: