Utrecht, een pareltje om te bezoeken
Onlangs werd Tivoli Vredenburg geopend, het nieuwe concertgebouw van Utrecht. Het nieuwe wonder van architectuur is niet alleen een magneet voor publiekseventen, maar biedt ook ongekende mogelijkheden voor congressen, productiepresentaties en andere zakelijke events. Het gaf ons uiteraard de mogelijk om ook het de andere aspecten van deze stad onder de loep te nemen.
Tivoli Vredenburg

Dit concertgebouw biedt vijf aparte zalen met hun eigen faciliteiten en een unieke stijl en sfeer. De traditionele symfonische zaal is helemaal gerenoveerd en heeft een schitterende akoestiek en Ronda is de plek voor de popconcerten. Verder heb je nog Cloud Nine als jazzclub, Hertz voor cabaret en stand-up comedy, Pandora voor modeshows en andere events. Wij hebben al van het gebouw en de mogelijkheden kunnen genieten... nu jullie nog!

http://www.tivolivredenburg.nl

Culturele zondagen

Culturele zondagen organiseert samen met diverse Utrechtse instellingen één of meerdaagse gevarieerde cultuurprogrammas met een specifiek thema. Dit voor alle inwoners en bezoekers van Utrecht. Nieuw is CZ-labs. In Utrecht zit veel nieuw elan en optimisme. Met CZ labs geeft Culturele Zondagen in 2014 ruimte aan jonge, culturele, creatieve en ondernemende initiatieven in de stad. Voor meer info over de toekomstige Culturele Zondagen, check de website.

http://www.culturelezondagen.nl

Utrecht, jaar van de muziek

2014 staat in Utrecht voor een jaar vol muziek. Tivoli Vredenburg is uiteraard het hoogtepunt, maar daarnaast kan je het hele jaar genieten van tal van events.
Maar Utrecht heeft veel meer te bieden: de kanalen, tal van Musea, De Dom toren, museum speelklok en de nieuwe atractie Down Under.

Het is een ondergrondse ontdekking voor jong en oud in het hart van het Domplein. Met een slimme zaklamp ga je op zoek naar archeologische resten en spannende verhalen over de geschiedenis van 2000 jaar Domplein, Utrecht en Nederland.

Luister naar de interviews over Toerisme Utrecht en de Culturele zondagen en ontdek de website van Utrecht.

http://visit-utrecht.com


Utrecht  |  Tivoli Vredenburg
 
Beluister de audiofragmenten:
 

culturele zondagen

culturele zondagen
 

utrecht toerisme

utrecht toerisme
 
Foto's: