Tunesie blijft de ideale vakantiebestemming voor jong en oud. Blijf het ontdekken!
Ondanks de problemen in Tunesie, blijft het de ideale vakantiebestemming voor jong en oud. Het land neemt maatregelen om de toeristen te beschermen en vraagt aand iedereen... vergeet ons niet! Blijf zeker de gastvrijheid van de tunesiers ontdekken, want zij hebben jou nodig.
Wil je graag het authentieke TunesiŽ ontdekken met het hele gezin? Prima idee! TunesiŽ biedt tal van originele activiteiten voor groot en klein.
De trein, het perfecte vervoermiddel om TunesiŽ op een andere manier te verkennen

In TunesiŽ rijden twee oldtimer treinen die je meenemen op een originele reis door het land. Met de ecologische trein La Rose des Sables ontdek je de grote steden maar evengoed het binnenland, met zijn rijke culturele en architecturale erfgoed. De rondreis Tunis-Tunis duurt 5 tot 9 dagen en brengt je onder andere naar El Kef, Haidra, Sbeitla, Metlaoui en Tozeur. Ook de oude trein Lťzard Rouge, die van het station van Metlaoui vertrekt, ten noorden van Tozeur, is volledig gerenoveerd. Hij baant zich een weg door de woestijn en de bergen: een reis vol verrassingen en verborgen schatten. Ideaal voor een excursie met jonge kinderen!

Speelse en originele activiteiten

TunesiŽ heeft heel wat in petto voor kinderen! Er is keuze uit alle mogelijke klassieke watersporten. Of houdt je kroost van wat meer sensatie? Dan zijn parasailing, de banana boat of kitesurfen leuke tips. Kinderen kunnen ook dolle avonturen beleven tijdens excursies aan boord van piratenboten of in een avonturenparcours. Spanning en plezier verzekerd!

De wonderen van de woestijn

Naast dromedaristochten en overnachtingen in tentenkampen, biedt de Tunesische woestijn tal van nieuwe ontdekkingen en ontspanningsmogelijkheden. Tijdens tochten per 4x4 scheer je tegen hoge snelheid over de zandduinen. Op mountainbiketochten brengt het pad je dan weer langs buitengewone uitzichtpunten. Ook de grotwoningen van de Berbers in het binnenland bijvoorbeeld zijn meer dan een bezoek waard.

In de voetsporen van Indiana Jones en Luke Skywalker

Tal van regisseurs uit Hollywood kozen de fascinerende landschappen van de Tunesische woestijn als decor voor hun films. Zo vormde het plateau van Dahar, een maanlandschap met ontelbare kraters en kalkrotsen, een inspiratiebron voor de regisseur van de successerie Star Wars. In de originele decors beleef je een unieke ervaring wanneer je in de voetsporen van de Jedi Orde en Luke Skywalker treedt! De Tunesische woestijn was ook de locatie voor de spectaculaire actiescŤnes van Indiana Jones en The English Patient.

TUNESISCHE REGERING ONDERNEEMT ACTIE!

De Tunesische Nationale Dienst voor Toerisme veroordeelt heftig de terroristische aanslag in Sousse. Onze gedachten gaan naar de slachtoffers en hun families aan wie we onze deelneming en medeleven betuigen. De Tunesische Regering heeft meteen een reeks belangrijke maatregelen genomen om de toeristen gerust te stellen en te beveiligen, en terrorisme intensief te bestrijden.

Maatregelen met onmiddellijke ingang

Een aantal van die maatregelen zijn volledig nieuw:

1. een uitzonderlijk plan treedt in werking om de kust en de hotels te bewaken via een gewapende toeristische veiligheidseenheid

2. sterkere militaire aanwezigheid in de risicozones

3. het leger sluit bepaalde zones van het land af, zoals de berggebieden Djebel Semmema, Mghila, Lella Aicha en Ouergha, allemaal in het westen van het land

4. systematische controle van personen en groeperingen die verdacht wordt van verboden activiteiten

5. premies voor iedereen die inlichtingen over terroristen aan de politie verschaft

6. onmiddellijke sluiting van illegale moskeeŽn

7. drastische maatregelen tegen bewegingen of verenigingen die in strijd handelen met de Tunesische grondwet

8. strenge controle van de financiering van die bewegingen of verenigingen

Vanaf 1 juli 2015 is de toeristische politie gewapend en operationeel binnen en buiten de toeristische zones. Ze wordt versterkt met duizend veiligheidsagenten en zowel vaste als mobiele veiligheidseenheden worden nabij deze zones ingezet.

Er zijn eveneens andere maatregelen onderzocht m.b.t. de veiligheid van de culturele en archeologische sites, het begeleiden van toeristische rondreizen en excursies door veiligheidsagenten, bewaakte parkings voor toeristische voertuigen, opleidingen voor het veiligheidspersoneel van hotels, financieringsmethoden van bewakingsuitrusting.

Voor meer info over het prachtige tunesie, ontdek de website:
http://www.travelintunisia.be

tunesie
 
Foto's: