TOURISTICO REISGIDS: Cruisen op de Middelandse zee van Uitgeverij Lannoo
Cruisen wordt populairder elk jaar en de Michelinreeks van Lannoo speelt daarop in met een leuke reisgids met de 58 mooiste aanlegplaatsen in de middellandse zee. Touristico heeft hem uitgetest op cruise met Royal Carribean en heeft er heel wat info uitgehaald.
Het boekje begint met een overzicht wat je nodig hebt voor je vertrek op cruise: de ideale koffer, gezondheid en vaccinaties, welke documenten heb je nodig en vooral wat er niet in je prijs van de cruise is inbegrepen.

Vervolgens krijg je een hoofdstuk over de inschepingshavens zoals Amsterdam, Rotterdam, Barcelona, Savona, ... Maar niet alle inschepingshavens staan erin. Wij vertrokken uit chivitavecchia en deze vind je bij de bestemmingen... dus enig zoekwerk. Je krijgt dan info over hoe je naar de cruiseterminal moet geraken, waar je kan overnachten en parkeren.

In het volgende deel wordt elke cruisebestemming besproken: de Westelijke middellandse zee en de Oostelijke middelandse zee. Zo heb je bv Spanje met Barcelona en Malaga. De Balearen met Ibiza en Palma. Frankrijk met o.m. Cannes, Marseille en Nice. Vervolgens Monaco en Sardinie. Italie met ondermeer. Citavecchia (Rome), Napels en Venetie. We eindigen met Sicilie, Malta en Tunesie.

In de Oostelijke middellandse zee heb je Kroatie en Montenegro. In Griekenland heb je Athene, de griekse eilanden en Kreta. In Turkije ondermeer Kusadasi en Istanbul. We eindigen hier met Cyprus, Libanon, Israel en Egypte.

Elke bestemming krijgt sterren en op een algemene kaart kan je zien welke bestemmingen 3 sterren krijgen. Dat zijn Barcelona, Capri, Monte-Carlo, Venetie,... Uiteraard kan je ook nog heel wat andere steden bezoeken.

Neem je een bestemming (zoals bv Barcelona), dan krijg je per bestemming de verschillende bezienswaardigheden met uitleg en kaartjes en het aantal sterren per bezienswaardigheid. Tijdens een cruise heb je immers weinig tijd in een stad en kan je zo duidelijke keuzes maken.

Eigen ervaring

Tijdens een cruise met royal carribean hebben we het boekje meermaals gebruikt: Athene, Kusadasi, Taormina,.... Het boekje is overzictelijk, eenvoudig mee te nemen en geeft je info hoe je zelfstandig in een bepaalde stad kan geraken. Een must voor elke cruiseliefhebber dus.

Cruisen in de middellandse zee is uitgegeven bij Lannoo.

http://www.lannoo.be/


lannoo  |  cruisen  |  middellandse zee
 
Foto's: