Starclippers, Tijdens de winter, comfortabel cruisen vanuit St Maarten!
Met rederij Star Clippers geniet je van droomvakanties, aan boord van echte zeilschepen. Vanuit Parijs en Amsterdam kun je rechtsreeks vliegen naar St Maarten. Dat is handig en het verhoogt ook het comfortgehalte van je cruisereis dat bij Star Clippers sowieso al bijzonder groot is.
Tijdens een cruisereis met Star Clippers door de Caraïben, vanuit de St Maarten, zal je merken dat ieder eiland een wereldje op zich is, soms luxueus, soms heel gewoon, met een gevarieerd natuurschoon, met Franse of Engelse invloeden, met een mix van culturen, met Afrikaanse roots

Cruiseroute 1: Schatteneilanden - 7 nachten
Vertrek 30/11, 14/12 of 28/12/2013 of 11/01, 8/02, 22/02, 8/03 of 22/03/2014

De vertrekhaven is Philipsburg, St. Maarten, Nederlandse Antillen. Philipsburg is een winkelparadijs en de culinaire hoofdstad van de Antillen. De reis gaat verder naar Anguilla, een klein idyllisch eiland met tientallen schitterende zandstranden. Virgin Gorda behoort tot de Britse Maagdeneilanden en is bekend om zijn grote yacht clubs, luxe hotels en villa s. Na een zeilvaart door het Sir Francis Drake Kanaal gaat de cruise verder naar het eiland Tortola dat ook tot de Britse Maagdeneilanden behoort maar een heel ander karakter heeft. Er leven meer tortelduiven dan inwoners en in de Botanische Tuinen kun je de mooiste tropische bloemen en planten bewonderen. Ook het eiland Basseterre ligt op de cruiseroute. Het is een bergachtig, bedekt door een prachtig tropisch woud, ideaal om te wandelen. Daarna volgt St-Barts, alweer een wereldje apart met een prachtige haven, chique resorts en haute cuisine!

Cruiseroute 2 Leeward Eilanden %u2013 7 nachten
Vertrek 23/11, 21/12/2013 of 4/01, 18/01, 1/02, 15/02, 1/03 of 15/03/2014

Ook deze cruise begint in de haven van Philipsburg en de eilanden op de reisroute zijn pareltjes van de Caraïben, elk met een eigen identiteit. Het eiland Nevis wordt Koningin van de Caraïben genoemd. Je kunt er mooie landhuizen en de oude slavenmarkt bezoeken, tochten maken door het tropische woud en zelfs klimmen naar de top van vulkanen. Dominica is een paradijs voor natuurliefhebbers en de Iles des Saintes zijn tropische juweeltjes, omringd door koraalriffen, ideale plaatsen om te duiken en te snorkelen. Dominica, met zijn parelwitte stranden bij Half Moon Bay en Rendez-vous Bay, is een eiland voor romantici.

Aan boord van de Star Clipper wordt het nog mooier. Dit is geen megaschip met duizenden mensen maar een gracieus zeilschip waarop maximaal 170 passagiers verwend worden met comfort en waar het leven aan boord lijkt op dat van een privéjacht.

Excursies
Star Clippers biedt de cruisereizigers de mogelijkheid om deel te nemen aan eco-excursies op diverse eilanden waar aangemeerd wordt. Op Antigua kun je tijdens een kajaktocht de fauna en flora bewonderen in de mangrovewouden. Of je gaat mee met een motorboot naar een onbewoond eiland, een vogelparadijs, waar je ook kunt snorkelen en duiken bij het koraalrif. Op Dominica vaar je door een tropische omgeving tot bij watervallen en kristalheldere meren of je neemt deel aan een fascinerende boottocht op de Indian River. Ook op Guadaloupe worden boot- en kajaktochten georganiseerd en op Nevis is er een geleid bezoek aan de Botanische Tuinen. De natuur van St. Barts kun je op een mountainbike ontdekken en op St. Kitts geniet je van zee, plantages en vulkanen vanuit een nostalgisch treintje tijdens een super scenic tour

Star Clippers exploiteert 3 van s werelds grootste zeilschepen. Passagiers kunnen de romantiek van het zeilen ervaren aan boord van een schip in een relaxte omgeving en met een hoog niveau van dienstverlening. Alle drie de schepen hebben ruime teakhouten dekken, zwembaden, informele diners, een gezellige Tropical Bar aan dek en een comfortabele piano bar. De schepen zijn groot genoeg om 1e klas accommodatie te bieden en klein genoeg om intieme havens aan te doen die onbereikbaar zijn voor de grote cruiseschepen. De twee kleinere schepen, Star Flyer en Star Clipper, hebben per schip plaats voor 170 passagiers tegenover 70 bemanningsleden, de Royal Clipper heeft plek voor 227 mensen tegenover 106 bemanningsleden. Door het comfort, de activiteiten en de sfeer van een privé jacht, wordt Star Clippers gezien als een van de meest vooraanstaande specialisten in de cruise branche.

http://www.starclippers.com


starclippers
 
Foto's: