STIJLVOL MET P&O FERRIES NAAR FILM- EN TELEVISIELAND GROOT-BRITTANNIE
Elke avond vertrekt uit de haven van Zeebrugge een cruiseferry van P&O Ferries met bestemming Hull in Noord-Engeland. Dat is de poort naar tientallen vakantiebestemmingen in Groot-Brittannie, ook naar regios die we kennen van boeiende films en tv-series en die we maar al te graag in het echt willen zien.
Aan boord van de ferry van P&0 Ferries geniet je meteen van het vakantiegevoel. Van files is hier geen sprake en de check-in met de auto verloopt zonder stress. Daarenboven is er geen bagagelimiet waardoor je alle nodige vakantiespullen kan meenemen.

Edinburgh en Case Histories

Vanuit Hull rijd je in noordelijke richting naar Edinburgh. De hoofdstad van Schotland is een toeristische topper en werd nog meer bekend door de detectiveserie Case Histories, gebaseerd op de boeken van Kate Atkinson. Hoofdfiguur is Jackson Broodie die na zijn vertrek bij de politie als privé detective aan de slag gaat in Edinburgh. We kennen Broodie als een man met een harde façade maar met een gevoelige persoonlijkheid. Wandel in zijn spoor door het fraaie historische decor van de Schotse hoofdstad en bezoek alleszins Edinburgh Castle en de National Gallery of Scotland met een mooie collectie Britse en Europese schilderijen. Edinburgh is internationaal bekend door de Royal Edinburgh Military Tattoo in augustus en door het jaarlijkse Edinburgh Festival dat in de zomer wordt georganiseerd met een brede waaier van muziek-, opera-, dans- en theatervoorstellingen.

Vera Stanhope achterna door Northumberland

Onderweg naar Edinburgh doorkruis je Northumberland, ook bekend door de tv-serie Vera, gebaseerd op de misdaadromans van Ann Cleeves. Hoofdfiguur, Detective Chief Inspector Vera Stanhope is obsessief gedreven door haar werk en steekt boordevol bijtende humor. De filmlocatie is het sublieme kustlandschap van Northumberland, een regio die vooral rustzoekers en natuurliefhebbers zal boeien met als de topbezienswaardigheid Northumberland National Park. Toegangspoort tot deze natuurpracht is het stadje Rothbury. Eveneens geliefd is het schilderachtige Whitly Bay met zijn mooie stranden. Het land van Vera Stanhope is vlot en snel bereikbaar vanaf de haven van Hull waar de ferry van P&0 elke ochtend om 8u30 binnenvaart.

Het Yorkshire van DCI Banks

Misschien verlang je naar een rustige vakantie in de mooie natuur en reis je daarom naar het graafschap Yorkshire, net als Inspector Banks, uit de gelijknamige misdaadserie en gebaseerd op de boeken van Peter Robinson. Banks wil het drukke Londen ruilen voor een rustiger bestaan. Dat komt niet helemaal uit want DCI Banks wordt in Yorkshire geconfronteerd met gruwelijke misdaden en zelfs met een lastige baas. Vanuit Hull sta je in geen tijd midden in het prachtige Yorkshire landschap.

Natuurliefhebbers komen in de Yorkshire Dales ongetwijfeld in contact met de film Calendar Girls. Het verhaal van deze grappige prent, boordevol Engelse humor, speelt zich onder meer af in Kettlewell, een juweel van een dorpje in de Dales.

Up to the west!

De haven van Hull is ook een goede startplaats om naar het Lake District en naar Wales te reizen. Er zijn diverse snelle autoroutes door centraal Engeland. Hoeveel films werden er niet in het Lake District gedraaid! Zo is het Engelse merengebied onlosmakelijk verbonden met de film Miss Potter, over het leven van de wereldvermaarder schrijfster Beatrix Potter van de boeken over Peter Rabbit. Volgende filmlocaties moet je zeker zien: Loughrigg Terrace & Tarn, Grasmere en Coniston.

Comfortabel reizen met P&O Ferries

De aangewezen partner voor een trip naar Filmland Groot-Brittannië is P&O Ferries die je tussen Zeebrugge en Hull verwent met o.a. goede restaurants (à la carte en buffet), een piano bar en een wine bar, een discowinkel met speeltafels, shoppingmogelijkheden en niet in het minst met een premier hut of een de luxe buitenhut waarin je ongestoord een rustige nacht doorbrengt.

Tarieven: In mei en juni kan je vanaf 169 EUR een ticket Zeebrugge %u2013 Hull (enkele reis) boeken. In het hoogseizoen (juli-augustus) heb je een ticket vanaf 221 EUR.

http://www.poferries.com
P&O
 
Foto's: