SLOVENIE : PERFECTE WINTERBESTEMMING!
Het kleine Slovenie verrast met natuurschoon, super vriendelijke mensen en skigebieden die nog niet zo bekend zijn. Beleef daarom een onvergetelijke winter in Slovenie.
Wie Slovenie al enkele jaren niet meer heeft bezocht zal verwonderd opkijken van de positieve veranderingen. Er waait een nieuwe wind door het land. Je merkt het in de gezellige, opgesmukte hoofdstad Ljubljana en op de plaatsen waar je allerlei wintersport activiteiten kunt beoefenen. Kortom, het is hoog tijd om ook eens aan Slovenie te denken als je plannen maakt voor een wintervakantie.

Prima infrastructuur

Er is de voorbije jaren heel wat geÔnvesteerd in de skifaciliteiten die bijgevolg niet meer moeten onderdoen voor die in de buurlanden. Kransjka Gora is het grootste en meest bekende skioord van Slovenie. Er worden wedstrijden voor de wereldbeker georganiseerd en de afdalingen zijn geschikt voor verschillende niveaus. Ook in Maribor Pohorje vinden wedstrijden voor de wereldbeker plaats. En verder zijn er de skioorden van Krvavec, Kobla en Vogel die allemaal gekenmerkt worden door hun kindvriendelijk karakter.
Niet-skiŽrs kunnen in Slovenie op een actieve manier genieten van het schitterende winterse landschap. Het Triglav Nationaal Park, in het noorden van het land, is adembenemend mooi en tijdens een ski-tour leiden de berggidsen je naar de mooiste hoekjes van het natuurpark. Op verschillende plaatsen kun je langlaufen, sleeŽn, ijsklimmen, wandelen met sneeuwschoenen. Er zijn professionele monitoren en het nodige materiaal kan gehuurd worden.

Winterpret voor een prikje

Voor een winters verblijf in Slovenie hoef je niet per se over een groot reisbudget te beschikken. Eigenlijk is alles verrassend goedkoop: een skipas, een Active Slovenia skipas waarmee je elke dag in een ander skioord kunt skiŽn (164 euro volwassenen, 140 euro jongeren, 110 euro kinderen), een bus- of taxirit, een gluhwein op een zonterrasje langs de skipiste, de huur van skimateriaal, een maaltijd, bergkeuken of mediterraan getint, de wellness centra in de skigebieden en zelfs de aprŤs-ski is voor elke wintersporter een haalbare kaart.
Voeg daarbij de gezelligheid van dat sympathieke kleine land %u2013 waar je overigens nooit grote afstanden moet rijden %u2013 plus de makkelijke bereikbaarheid vanuit BelgiŽ (vlucht naar Ljubljana of Trieste met transfers naar de skigebieden, www.goopti.com ). Met de auto is er een snelle verbinding via Luxemburg en de Duitse en Oostenrijke autowegen.

Ljubljana, een prima uitvalsbasis

De hoofdstad van Slovenie is een charmante stad met alle bezienswaardigheden op loopafstand. De verkeersvrije straten en pleinen zijn heerlijk om te wandelen, langs de prachtig gerestaureerde huizen, over de bruggen en langs de kade van de rivier Ljubljanica waar je uren kunt slijten in stokoude kroegen en hartverwarmende restaurantjes. Ook tijdens de winter komt men massaal naar buiten en wordt er genoten van de bijzonder aangename sfeer. Je kunt het kasteel bezoeken, de centrale markt met Sloveense specialiteiten, de musea en waarom niet hier logeren, ook als je graag gaat skiŽn want de bergen zijn niet veraf. Je staat er in een mum van tijd om te genieten van de sneeuwpret midden een imponerend winters berglandschap, onder meer met de ski bus en shuttle van bij de hotels in Ljubljana naar het skioord Krvavec.

http://www.visitljubljana.com

http://www.slovenia.info
slovenie
 
Foto's: