Reis rond in Oman
Het sultanaat Oman is een oase van rust. Dat er alleen maar woestijn zou zijn, klopt helemaal niet met de werkelijkheid. Het landschap is ontzettend gevarieerd met inderdaad prachtige woestijnlandschappen maar ook hoge bergketens, groene valleien, rustige lagunes, weelderige plantengroei en niet te vergeten een schitterende kust aan een azuurblauwe zee.
Oman wordt het Land met de 1000 Verleidingen genoemd, niet alleen omwille van het natuurschoon maar ook omdat het, op de grens tussen Afrika en Azie, zijn authenticiteit heeft bewaard. Het is niet alleen een land met een eeuwenoude traditie, een mengeling van culturen maar ook een moderne natie, met een zeer degelijke toeristische infrastructuur, met een open en gastvrije bevolking en waar de bezoekers alles kunnen zien en beleven in de beste omstandigheden. Dat zullen ook de renners wel merken die er net als in eigen land optimaal worden verzorgd, in goede hotels, met gezonde en smaakvolle maaltijden, in een veilige omgeving.

Ga in Oman genieten van zon en strand, van wellness en van actief ontdekken. Trek door de bergen met de fiets of ga avontuurlijk kamperen onder een open sterrenhemel in de woestijn, bezoek de musea en de historische forten want jawel die zijn er ook, geniet van de gastronomie en verras je familie en vrienden met een uniek souvenir.

Niet minder dan 24 Belgen stonden aan de startlijn van de Ronde van Oman, misschien komt één van hen met de roze trui terug. Ga je zelf op verkenning naar Oman dan wacht jou ook zo een onvergetelijke ervaring, een reis die trouwens makkelijk kan geregeld worden, zelfs als je op individuele basis wil vertrekken.

Wil je er meer over weten, wil je zelf rondreizen in Oman, surf dan naar www.visitoman.be en je hebt het allemaal zo voor mekaar.


oman
 
Foto's: