Pride of Canterbury opnieuw in de vaart na upgrading
Na zes weken uit de vaart genomen te zijn voor een grondige upgrading van een aantal gemeenschappelijke gedeelten, maakt de Pride of Canterbury opnieuw deel uit van de P&O Ferries vloot van 5 super ferrys die actief zijn tussen Calais en Dover.
De recent op het Kanaal in de vaart gebrachte zusterschepen Spirit of Britain (2011) en Spirit of France (2012) oogstten sindsdien dergelijke bijval dat hun voorzieningen als inspirerend voorbeeld dienden voor de herinrichting van de Pride of Canterbury.
Deze vernieuwde ferry beschikt nu met The Brasserie over een restaurant met bediening. Er staat een compleet nieuwe hoofdbar en ook de family lounge is helemaal gerestyled. Bovendien werd het shoppingconcept van de Spirit of Britain en de Spirit of France toegepast op de infrastructuur van de Pride of Canterbury. Hetzelfde gebeurde met de faciliteiten voor vrachtwagenchauffeurs.
De hele operatie heeft 2,88 miljoen euro gekost. Simon Johnson, director passenger services P&O Ferries: Het design van de nieuwe superferries werd dermate vooraf bestudeerd en de feedback van het publiek was dermate positief, dat wij de sleutelelementen hiervan nu ook incorporeren in andere ferrys. Ongetwijfeld zullen de passagiers de verschillen in menu opties in de restaurants en in aanbod in de winkels aan boord heel goed merken.
P&O Ferries onderhoudt elke dag 23 overtochten enkele reis tussen Calais en Dover en vervoerde op deze route ruim 9 miljoen passagiers in 2012. Een ticket met auto en maximum 9 personen aan boord kan al vanaf 47 %u20AC per enkele reis.

http://www.poferries.be


P&O
 
Foto's: