Onderbreek de dagelijkse sleur in Bourgondie
Voor wie op zoek is naar een leuke vakantiebestemming zijn de kleine dorpjes, de kanalen en de rivieren in het hart van Bourgondie een absolute aanrader! Er zijn drie manieren om Bourgondie te ontdekken vanaf het water waarbij u geniet van de
rustige en authentieke omgeving met wijngaarden, romantische landschappen, marktjes en uitstekende restaurants, van eenvoudig tot zeer uitgebreid.
Buitensport en avontuur

Bivakkeren bij Le Bec du Allier
Op het punt waar de Loire en de Allier samenvloeien, zijn talloze eilandjes ontstaan. Reis door een indrukwekkend natuurgebied en ontdek de trekvogels tijdens een kanotocht met gids. In de avond bivakkeert u op een van de eilanden en wordt er op houtvuur gekookt. Nooit eerder was u zo in harmonie met de natuur!

Met een indiaanse kano over de Loire
De schemering is de beste tijd om de de Loire af te zakken met een rabaska; dit is een grote houten kano voor tien personen zoals die vroeger werd gebruikt door de indianen. Maak een zwerftocht van twee, drie uur door het natuurgebied van de Val de Loire, onder leiding van een natuurgids. Indrukwekkend en onvergetelijk!

Bourgondië is een paradijs voor zwemliefhebbers
Een duik bij Le Lac de Chour, Le Lac de la Tille, Beaune Côté Plage, het watersportcentrum van Decize, Nevers sur Loire of Dijon Plage is een absolute must

Rotsklimmen in Le Saussois
Beklim de legendarische rotsen van Le Saussois. Dit uitdagende en populaire klimgebied langs de Yonne en het Canal du Nivernais heeft eindeloze vergezichten en ligt in een natuurgebied met een beschermde flora en fauna.

en nog zo veel meer!

Zwerftochten langs het water

Het Canal de Bourgogne
Door wijngebieden en bossen fietst u van Migennes naar Dijon over jaagpaden en over rustige weggetjes met veel bezienswaardigheden onderweg (mountainbike of ATB-fiets aan te raden). Vanuit de Tonnerrois fietst u door de Auxois naar het dal van de Ouche
door een ongerepte Bourgondische streek met wijngaarden, bossen, kastelen, industrieel erfgoed, pittoreske dorpen en stadjes.

Vaartocht over de Seille
De Seille is een rustige zijrivier van de Saone, een paradijselijke omgeving voor natuurliefhebbers. De rivier is over een afstand van 39 km bevaarbaar
van de sluis van La Truchère bij Tournus tot het pittoreske stadje Louhans in de Bresse. De Seille stroomt door beschermde natuurgebieden met bossen, velden en molens en passeert vier sluizen. Voor de bijzondere flora.

Een groot speelterrein

De moerasgebieden van Baye en Vaux
Deze waterreservoirs die verbonden zijn met het Canal du Nivernais, werden in de 19e eeuw aangelegd en zijn nu ongerepte natuurgebieden met informatieve wandelroutes. De meren behoren tot de Espaces Naturels Sensibles en zijn geschikt voor watersport en vissen. Het uitgestrekte Etang de Vaux is zeer ongerept en rijk aan vogels. Mis vooral het ijsvogeltje niet!


Er klinkt een vrolijk deuntje...


Wijn en spelen in Auxerre
In mei 2016 vindt op de kades langs de Yonne in Auxerre een wijnfestival plaats
met honderd enthousiaste wijnmakers waar u in een feestelijke ambiance tijdens
proeverijen uitleg krijgt over de wijnen en waar u de heerlijkste wijnen ontdekt. Het
festival Fleurs de vigne is een hommage aan de wijnen van de Grand Auxerrois
maar ook aan de rivier met waterspelen, concerten, voorstellingen en expositiesBars en terrassen aan het water


Het zijn de terrasjes die de Bourgogne zo leuk maken, ze zijn een omweg waard.
Ze zijn vaak heel idyllisch en het is er zeer aangenaam: ze liggen op een boot of bij een sluiswachtershuisje en de sfeer doet denken aan de boeken van Simenon. Je geniet er van heerlijke gefrituurde hapjes en onweerstaanbaar lekkere wijnen.

Bij de sluizen staat de tijd even stil

De verstilde plekjes in een groene omgeving met leuke kleine huisjes vindt u overal langs de kanalen. U geniet er van een drankje of wellicht van een overnachting..


Overnachten aan het water

Bij het geluid van stromend water kunt u heerlijk slapen! Op de website vind je een overzicht van de beste adresjes, idyllische plekjes, hotels en gastenkamers langs
de rivieren van Bourgondië. Ze zijn onweerstaanbaar


ZWERFTOCHTEN door Franche-Comté

et eerste dat u ziet in Franche-Comté is een uitbundige natuur met veel groen, met bossen en velden die zich uitstrekken tot aan de steden. Dan is er het water met kleurschakeringen van turquoise tot blauw, met duizenden meren, meertjes, bronnen, rivieren en kanalen. In deze harmonieuze omgeving komen de verschillende landschappen helemaal tot hun recht. Elk dorp en elke haven in Franche-Comté is van een menselijke maat en daarom is het een geliefde vakantiebestemming op het water.
Het landschap zet zich voort langs de Saone en de Seille in de Bourgogne. Ook
hier is de natuur uitbundig en vindt u veel historisch en architecturaal erfgoed langs het
water. Ontdek de enorme gastvrijheid, u heeft er vast al veel over gehoord

http://www.bourgogne-toerisme.combourgondie
 
Foto's: