OORLOGSLAND WORDT VAKANTIELAND
In 1914 wordt op heel wat plekken in de wereld het begin van de Eerste Wereldoorlog herdacht. Ook het Vakantiesalon Vlaanderen besteedt hieraan bijzondere aandacht. Verschillende exposanten stellen de activiteiten voor die in 2014 voor bezoekers georganiseerd worden. Op vrijdag 24 januari plant het Antwerpse Vakantiesalon zelfs een themadag over toerisme naar plekken die ooit oorlogsgebied waren.
Traditioneel vinden bezoekers van het Vakantiesalon Vlaanderen niet alleen een groot aanbod aan klassieke vakantieformules; de beurs heeft ook feeling voor de nieuwste vakantietrends. Heel wat Europese regios organiseren voor vakantiegangers bijzondere activiteiten om de Eerste Wereldoorlog te herdenken. Daarom worden verschillende exposanten en hun activiteiten op het Vakantiesalon Vlaanderen extra onder de aandacht gebracht: de resten van de loopgraven in Diksmuide zijn wellicht bij het grote publiek gekend maar exposanten uit Sarajevo, uit Noord-Frankrijk, Antwerpen of Wallonie brengen getuigenis van minder gekende verhalen op plaatsen die vandaag toeristische toppers zijn. Wie vandaag een vakantie doorbrengt in een B&B midden in de natuur van Picardie, een busreis naar Polen maakt of van een riviercruise op de Rijn geniet, staat er niet meer bij stil dat dit ooit betwiste oorlogsgebieden waren.
Op vrijdag 24 januari organiseert Vakantiesalon Vlaanderen daarenboven een themadag over het toerisme naar bijzondere plekken die met WOI te maken hebben. In de workshopruimte van hal 1 vinden dan verschillende presentaties en debatten plaats die niet alleen de aandacht zullen trekken voor wie interesse heeft voor het oorlogsverleden maar ook voor wie op zoek is naar een bijzondere vakantiebestemming. De provincie Antwerpen en de Waalse provincies stellen plekken voor die vooral tijdens de eerste maanden van WOI zwaar geleden hebben, het Franse departement Le Nord presenteert het verhaal van de loopgravenoorlog maar ook de verschillende fietsroutes en badplaatsen net over de grens. Exposanten uit Herzegovina komen vertellen over de betekenis van de stad Sarajevo. Daarenboven mag de bezoeker zich verwachten aan gesprekken met verschillende auteurs die in recente publicaties over het dagelijks leven tijdens de Eerste Wereldoorlog vertellen.
Het volledige programma wordt eerstdaags gepubliceerd op de workshop-pagina van het Vakantiesalon Vlaanderen: www.vakantiesalon-vlaanderen.be. Beursbezoekers kunnen gratis deelnemen aan de verschillende presentaties.
De herdenking van de Eerste Wereldoorlog is slechts een van de grote themas van het Antwerpse Vakantiesalon. Tijdens de komende editie krijgen ook motorvakanties speciale aandacht. Wie graag in een bed & breakfast verblijft, komt aan zijn trekken in de B&B EXPO zone in Hal 1.

Ook de zone SOS Wereldplein, met tal van vrijwilligersvakanties, is een vaste waarde geworden van het Vakantiesalon Vlaanderen.
Bezoekers zullen ook bij de klassieke vakantieformules en %u2013bestemmingen heel wat nieuwe ideeen opdoen. Vakantiesalon Vlaanderen biedt tijdens de volgende editie immers een kwart meer exposanten uit binnen- en buitenland met een overweldigend aanbod aan formules.
De 36ste editie van het Vakantiesalon Vlaanderen vindt plaats van 23 tot 27 januari 2014 in de hallen van Antwerp Expo in Antwerpen.

http://www.vakantiesalon-vlaanderen.be/


vakantiesalon  |  antwerpen
 
Foto's: