Nooit meer offline: bij deze airlines heb je ook gewoon internet in de lucht
Kijk jij er altijd tegenop, het gebrek aan internet tijdens een lange vlucht? Wil jij liever blijven werken, Facebooken of series kijken tijdens het vliegen? In het tijdperk van smartphones en roaming is een paar uur zonder internet echt een Drama (met een hoofdletter 'd'). En stel je voor dat je naar AustraliŽ vliegt! Goed nieuws, er zijn ook airlines die wel internet aanbieden tijdens je vlucht.
Hoe werkt Wi-Fi in het vliegtuig?

Internet terwijl je op 10 kilomter hoogte door de lucht zoeft: hoe doen ze het? In het vliegtuig maak je gebruik van twee soorten verbindingen. Boven zee is dit meestal een satellietverbinding die in het vliegtuig wordt omgezet tot een Wi-Fi signaal. Boven land kan er gebruikt gemaakt worden van air-to-ground netwerken. Dit zijn signalen die vanaf speciaal geŁpgrade telefoonmasten de lucht in worden verzonden.


Hoe is de kwaliteit van het internet?

De snelheid van het internet in het vliegtuig is lang niet zo snel als op vaste grond, maar je kunt er prima mee Whatsappen, e-mailen en zelfs een beetje op sociale media rondkijken. Lekker Netflixen zit er bij veel airlines helaas nog niet in, al bieden sommigen wel streampakketten aan.


Hoe kan ik zien of er tijdens mijn vlucht Wi-Fi is?

Of er internet tijdens jouw vlucht beschikbaar is, geven we aan bij het zoeken naar vluchten. In de zoekresultaten kan je per vlucht in jouw route zien welke services er tijdens die vlucht worden aangeboden. Naast WiFi, het tekentje in het midden, wordt ook de beenruimte aangegeven, kan je zien of er een inflight entertainment systeem is, of er een stopcontact of USB-aansluiting is en of je eten tijdens de vlucht krijgt.


Welke airlines bieden Wi-Fi aan boord?

Er zijn al veel airlines die Wi-Fi in het vliegtuig aanbieden. Hieronder vind je een kleine selectie. Natuurlijk zijn er nog meer airlines die inflight Wi-Fi aanbieden, dit kan gratis zijn of tegen betaling. Kijk van tevoren op de website van de airline waar je mee vliegt om te kijken of er Wi-Fi in het vliegtuig is.

Emirates: Deze reus van een airline biedt op heel veel vluchten inflight Wi-Fi aan: je kunt sowieso gebruik maken van 20 mb internet binnen 2 uur na het inloggen op het netwerk. Meld je voor de vlucht ook aan voor het Skywards programma van Emirates en log dan ook met je account in, dan kan je eventueel, nadat je de 20 mb hebt gebruikt, met korting meer mb's kopen. In Business en First Class kan je als member zelfs gebruik maken van unlimited inflight Wi-Fi!

Turkish Airlines: Ook als je vliegt met Turkish Airlines kan je gebruik maken van inflight Wi-Fi, weliswaar tegen betaling. Als je een korte vlucht hebt, kan je voor een Wi-Fi pakket kiezen van een uur, welke 9,99 dollar kost. Je kunt ook langer internetten met het pakket van 24 uur, voor 14,99 dollar. Vlieg je in Business Class of ben je een Elite of Elite Plus member, dan kan je gratis gebruik maken van de service.

United Airlines: Als je vliegt met United, bijvoorbeeld naar of binnen Amerika, dan kan je, wederom tegen betaling, gebruik maken van inflight Wi-Fi. Je kan zelfs een abonnement afsluiten als je dit zou willen! Prijzen varieren van 5 dollar tot 20 dollar voor een dagpas met een bepaald aantal mbs die je tijdens je vlucht kunt opmaken.

Lufthansa: Lufthansa biedt op zowel lange als korte vluchten inflight Wi-Fi aan. Op korte afstanden kan je voor 3 soorten internet kiezen, namelijk Flynet Message, Surf of Stream, voor 3 euro, 7 euro of 12 euro. Je hebt dan je hele vlucht internet, maar met een lage, middel of hoge snelheid. Op lange afstanden kan je voor een bepaalde tijd dat je online kunt zijn, namelijk voor 1 uur, 4 uur of Full Flight. Hiervoor betaal je 9 euro, 14 euro en 17 euro. Je kunt overigens ook met Miles betalen!

https://www.cheaptickets.nl


wifi
 
Foto's: