Nieuw in Aruba, Curacao, De Dominicaanse Republiek, St. Maarten
Deze 4 eilanden zijn een droom voor wie heerlijk wil genieten van de carraiben. Ontdek wat je de volgende maanden kan ontdekken.
Aruba

Zoek je een tropische oase van rust, waar de zon het hele jaar door schijnt en de
kilometerslange hagelwitte stranden je direct in vervoering brengen? Waar de altijd
vriendelijke bewoners je met hun tomeloze gastvrijheid meteen het bon bini gevoel geven en je uit meer dan 200 restaurants kunt kiezen? Kom dan naar One Happy island Aruba. Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden, aangevuld met een koel briesje, kom je op Aruba direct in de vakantiestemming en kan het ultieme relaxen beginnen. Wie meer reuring en actie zoekt, hoeft zich ook zeker niet te vervelen. Met actieve (water)sporten en internationale evenementen op het gebied van film, muziek en mode, kan het zomaar zijn dat je een wereldster tegen het lijf loopt. Watersportliefhebbers en wind- en kitesurfers uit alle hoeken van de wereld verzamelden zich in juli op het strand van het befaamde Fishermans Hut voor het grootste watersportevenement in het Caribische gebied, de Aruba High-Winds. Met de passaatwind in de rug streden diverse wereldkampioenen en amateursporters op het azuurblauwe water om de felbegeerde High-Winds trofee.
Muziekliefhebbers combineren een tropische vakantie met optredens van s werelds
allergrootste artiesten. Zo wordt elk jaar in mei het Soul Beach Music Festival gehouden. Grote namen uit de soul- en R&B wereld als Mary J Blige, R Kelly, Ne-Yo, Alicia Keys en LL Cool J hebben het podium al bestierd. Jazz- en salsaliefhebbers kunnen elk jaar in oktober hun hart ophalen tijdens het Caribbean Sea Jazz Festival. Een internationaal festival waarbij ook veel aandacht is voor lokale artiesten, dichters en kunstenaars. Vorig jaar maakten Pete Philly en Chaka Khan hun opwachting.
Dit jaar vindt voor het eerst het Electric Festival op het One Happy Island plaats. Grote spelers uit de dance scene, DJs van wereldformaat en andere artiesten komen in september bij elkaar voor een keur aan zinderende dance events. Onder meer DJ Chuckie en gitaarvirtuoos Slash spelen het dak eraf.
Je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om de hele vakantie lekker op een van de adembenemende stranden te ontspannen en alles om je heen te vergeten. Op Aruba kun je echter op zoveel verschillende manieren genieten dat je alsnog gegarandeerd een heel veelzijdige en ontspannen vakantie beleeft.

http://www.aruba.com.


Curacao

Curacao is al jaren een geliefde vakantiebestemming. Naast zon, zee en strand
en de verscheidenheid aan activiteiten, natuur en de kleurrijke bevolking, is
het ook de Nederlandse taal die het eiland in de Caribische zee zo populair
maakt. Het eiland is een van de topbestemmingen buiten Europa en er wordt
dan ook veel georganiseerd op Curacao. Zoals het populaire Curaçao North
Sea Jazz Festival in augustus en het Curacao International Film Festival
Rotterdam in april. Ook valt Curacao op door de geplande ruimtetrips van het
Space Expedition Curacao vanaf 2014. Curacao is in alle opzichten een unieke bestemming. Zo heeft het eiland een rijke culturele erfenis en karakteristieke pastelkleurige panden, meer dan 38 prachtige zandstranden, 500 verschillende soorten planten en bomen en meer dan 65 internationaal erkende duikplaatsen. Het hele jaar door heeft Curacao een zonnig en tropisch klimaat, waardoor het 365 dagen per jaar zomer is.
Curacao is een smeltkroes van wel 65 nationaliteiten, met wortels in een Joods, Portugees, Nederlands, Afrikaans of Zuid-Amerikaans verleden. Door de Antilliaanse gastvrijheid is het genieten op Curacao. Op Curacao zijn talrijke lokale en internationale restaurants en cafés te vinden, de eilandbewoners houden namelijk van lekker eten en drankjes. Curacao is geschikt voor iedereen. Naast de stranden, musea, restaurants en evenementen kan men op Curacao ook surfen, flyboarden, genieten van flora en fauna, wandelen, fietsen, golfen, winkelen in Willemstad en natuurlijk feesten! De drie belangrijkste uitgaansgebieden van het eiland zijn Mambo Beach, Willemstad (Otrabanda en Punda) en Zuikertuintje. Ook bij de hotels worden vaak feestelijke avonden georganiseerd. Het Caribische eiland staat ook bekend om haar uitgebreide kalender aan festiviteiten en evenementen voor zowel de lokale bevolking als toeristen. Een van de belangrijkste evenementen van het eiland is Carnaval in februari, waarbij de stemming opperbest is. Curaçao is zich verder in rap tempo aan het ontwikkelen als podium voor evenementen van wereldniveau.
In april is het platform www.OntdekJouwCuracao.nl gelanceerd. Talrijke bekende en
minder bekende personen, die op verschillende manieren worden geïnspireerd door
Curaçao, zijn te zien en te horen op het platform. In persoonlijke I Am Curaçao
boodschappen vertellen zij over hun Curacao, de parels van het eiland, hun bijzondere ervaringen en gevoel. Naast Curacaose acteur Everon Jackson Hooi inspireren muzikant Junior Tecla, modeontwerpster Marytsa Schoester, sieraadontwerpster Rebecca Paz en de ondernemers Wilfred Hendriksen, Anne-Marieke Holten en Jan Peltenburg met hun voorliefde voor Curacao. Al surfend op de site kan de consument interactief op basis van de eigen interesse zijn of haar persoonlijke Curacao ontdekken. Letterlijk ontdekt men zijn eigen Curacao, gepresenteerd als persoonlijke ansichtkaart met prachtige fotos. Deze
ansichtkaart kan op verschillende manieren gedeeld worden met vrienden en bekenden. En wie geluk heeft wint met de persoonlijke ansichtkaart bovendien een droomreis naar Curacao.....!
Op dit moment werkt het Curacao Toeristen Bureau Europa met de hotels en
vliegtuigmaatschappijen airberlin en ArkeFly aan een reisagenten special voor de maanden november en december. Op deze manier kunnen reisagenten zelf op een voordelige manier afreizen naar dushi Korsou!

http://www.ontdekjouwcuracao.nl

Dominicaanse republiek

What-to-dos when travelling to the Dominican Republic:
Stroll through the Colonial Zone in a Carriage. Touring the Zone in a horsedrawn
carriage is a not to be missed experience by visitors to the countrys capital
city. It is a wonderful opportunity to visit the first neighborhood established in the
Americas, back in the sixteenth century.
Whale watching in the Northeast Province of Samana. Annual tours are
organized between January to March, the time when the gentle giants visit the north
coast in their annual pilgrimage through these waters. Visiting the Beaches in Punta Cana. The Punta Cana region offers visitors with 35 miles of perfect white-sand beaches. Punta Cana is considered to be one of the Caribbeans most important tourism destinations, because of its pristine beaches and luxury resorts.
Rafting in Jarabacoa. Those looking for an adrenaline rush during their vacation
will find white-water rafting in the mountain town of Jarabacoa to be quite a
challenge. The tour will take the visitors through beautiful waterfalls and
breathtaking mountain landscapes.
Playing Golf in World-Class Courses. The Dominican Republic was recently
voted as the best golf island in the Caribbean. Many golf courses offer magnificent
sea views. All have been designed by world-renowned experts such as Jack Nicklaus,
Pete Dye, Robert Trent Jones and Tom Fazio. Scuba Diving in Saona Island. A just minute from La Romana-Bayahibe is Saona Island, a true paradise for diving enthusiasts. Its crystal clear waters and great variety of species makes it the perfect spot for scuba divers. Renting a Seaside Villa. This option is an excellent choice for family reunions or weddings.
Water Sports. The north coast town of Cabarete provides the perfect location for
wind and kite-surfing. Living the Local Culture. Visitors to the Dominican Republic should enjoy a tasty dish of Dominican-style stew, made with various meats and vegetables. Another must is riding in a local public bus, and drinking an ice-cold beer in a local grocery store.

Sint Maarten

St. Maarten is een bijzonder eiland. Niet alleen omdat het de enige plek op de wereld is waar Nederland en Frankrijk aan elkaar grenzen, maar ook omdat het zo veel verrassende elementen heeft: een rijke historie, heerlijk eten, een mooie natuur, taxfree winkels en een bruisend nachtleven. Maar natuurlijk ook alles wat je van een Caribische bestemming mag verwachten: witte stranden, palmbomen en een heerlijk relaxed tropisch sfeertje!
St. Maarten is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van het Caribische gebied en hier ook volledig op ingericht. Luxe 5 sterren resorts, appartementen, villas aan het strand, knusse boutique hotels en betaalbare 3 sterren hotels, de keuze is zeer ruim en passend bij elk budget.
De temperaturen op St. Maarten zijn het hele jaar heerlijk en schommelen tussen de 22 en 28 graden. De passaatwind zorgt voor een verkoelend briesje. Ook in de winter is het een zomerse bestemming. De temperatuur van het water is gemiddeld 25 graden Celsius.
Uniek St. Maarten:
Meer dan 400 fantastische restaurants
Maritiem centrum voor de gehele regio
Onbezorgd eilandhoppen naar meer dan10 andere eilanden
Unieke evenementen; Heineken Regatta in maart, bruisend Carnival in april en
culinair festival in november
Groen heuvelachtig achterland
37 fantastische stranden
Gelijkenis met België: Nederlands- en Franstalig

http://www.vakantiestmaarten.nl


aruba  |  sint-maarten  |  dominicaanse republiek  |  curacao
 
Foto's: