Neem tijdig (afslag) Rust! Europa-Park: ideale tussenstop op weg naar Italië en Zwitserland
Direct aan de A5 van Karlsruhe naar Basel ligt, in het plaatsje Rust, Duitslands grootste attractiepark. Dit park beschikt naast vier bijzonder gethematiseerde hotels, ook over een onlangs vernieuwde overnachtingscamping. In Europa-Park kunnen vakantiegangers zich opladen voor hun reis naar zuidelijke vakantiebestemmingen of, op weg naar huis, de vakantie op onvergetelijke wijze afsluiten.
Attractiepark

De naam zegt het al: in Europa-Park zijn 13 Europese landen nagebouwd. Hier ligt op een paar passen van een Scandinavisch havenstadje een liefelijk Grieks dorpje. Om de hoek van een Frans straatje ligt daar een Spaanse arena en op een steenworp van een Italiaans pleintje zie je plotseling een Zwitsers bergdorpje. In deze themagebieden liggen meer dan 100 (!) attracties en shows. Geen enkel ander park heeft zo een groot aanbod. Alleen al om alle shows te zien dient men dagelijks vijf uur uit te trekken. Er zijn attracties voor jong en oud. Voor achtbaanliefhebbers zijn er maar liefst tien bijzondere banen, zoals de hoogste van Europa en de vorig jaar geopende mega-achtbaan blue fire. Hierin schiet je van 0 naar 100 km/u in 2,5 seconde! Ook voor kinderen zijn er tientallen attracties. Niet voor niets wordt Europa-Park wel eens Duitslands grootste speelkamer genoemd.
NIEUW: Volop waterpret voor het hele gezin in de nieuwe attractie Whale Adventures - Splash Tours.

Hotels

In Europa-Park is zoveel te zien en te beleven dat je moeilijk alles in één dag kunt doen. Een verblijf in een van de vier bijzondere themahotels maakt het bezoek helemaal onvergetelijk! Het Europese thema is ook hier tot in de kleinste details doorgevoerd. Als gast waan je je daadwerkelijk in een Portugees klooster (Hotel Santa Isabel), een Spaans kasteel (Hotel Castillo Alcazar), een Spaans landhuis (Hotel El Andaluz) of een Toscaans stadje, compleet met piazza en colosseum-boog (Hotel Colosseo). Hotelgasten kunnen gratis gebruik maken van zwembad en sauna, bovendien mogen ze iedere dag een half uurtje eerder het park betreden.

Camp Resort

Europa-Park beschikt ook over een Camp Resort in Wild West-stijl. Hier kan men overnachten in de ruim 400 bedden in tipi-tenten, huifkarren en blokhutten. Ook kan men hier terecht als men wil overnachten in eigen caravan, camper of tent (200 plaatsen). Achter de façaden van een wild-west-stadje bevinden zich de vernieuwde sanitaire units en een tweetal nieuwe restaurants. Op het terrein bevinden zich verder nog een zwemwatertje, volleybalveld, tennisbaan, kinderspeeltuin en barbequeplekken.

Europa-Park is geopend tot en met 7 november 2010, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur (in de zomermaanden is het park langer geopend). Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis entree, kinderen tot en met 11 jaar betalen 31 Euro (op hun verjaardag hebben ze gratis entree!), volwassenen 35 Euro en 60-plussers en gehandicapten 31 Euro. Meer informatie over het park en de overnachtingsmogelijkheden vindt men op: www.europapark.nu

Europa-Park is Duitslands grootste attractiepark dat bestaat uit 13 Europese themagebieden met meer dan 100 attracties en shows. Het park ligt in het Zwarte Woud, op enkele kilometers van de A5, bij het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Zwitserland. Meer informatie: www.europapark.nu


europapark
 
Foto's: