Meer fietsnetwerk, meer fietsplezier
Groter, veiliger en aantrekkelijker: dat is het fietsnetwerk Kempen anno 2017.
Daarvoor zorgen onder meer 100 kilometer nieuwe trajecten en 50 extra knooppunten.
Gemeenten, wegbeheerders, fietspeters Ún fietsers hielpen Toerisme Provincie Antwerpen bij deze kwaliteitscontrole. Met behulp van de nieuwe fietskaart stippel je een deugddoende trip of vakantie uit.
De vorige kwaliteitscontrole van het Kempense fietsknooppuntennetwerk dateert van 2014. De voorbije maanden overlegde Toerisme Provincie Antwerpen met alle betrokken gemeenten en wegbeheerders. Op het meldpunt van www.routedokter.be liepen bovendien tientallen suggesties van fietsers en fietspeters binnen.

Veiligheid en comfort

Bij de trajectverbeteringen stonden veiligheid en fietscomfort voorop. Toerisme Provincie Antwerpen werkte enkele gevaarlijke kruispunten weg en integreerde dorpskernen (o.a. Dessel, Laakdal en Lille) en nieuwe toeristische trekpleisters (zoals Perron Noord in Brasschaat).
Verder kwamen er vlottere verbindingen met de naburige netwerken in Scheldeland, Vlaams-Brabant, Limburg en Noord-Brabant (NL).
Het resultaat? 100 kilometer nieuwe trajecten en 50 extra knooppunten.

Fietsers zullen niet verloren rijden: op het terrein verduidelijken opvallende oranje borden met detailkaartjes de gewijzigde situatie.

Fietskaart: informatie Ún inspiratie

De nieuwe fietskaart Kempen geeft een up-to-date overzicht van alle knooppunten en trajecten. Ook de langeafstandsroutes en doorsteken via de fietsostrades staan erop.

De twintig inrijpunten vormen evenveel prima vertrekplaatsen. De talloze attracties langs het netwerk - van bezoekerscentra tot uitkijktorens - maken van je tocht een belevingsvolle trip.

Honger of dorst onderweg? De kaart vermeldt heel wat lekkere haltes. De 180 Fietsers Welkom horecazaken vergasten je op een streekbiertje en veel Kempense gezelligheid. Fietsen de kinderen mee? Trakteer ze op een fruitsapje uit de automaat of een ijsje op de boerderij.

Kempenkuur: fiets je stress weg

Een kwaliteitsvoller knooppuntennetwerk betekent extra fietsplezier in de Kempen. De altijd vlakke en vaak windluwe trajecten houden je fietstocht bovendien heel comfortabel.

Voeg daarbij het vele groen en de sfeervolle logeeradressen en je hebt alle ingrediŰnten voor een deugddoende fietsvakantie. Perfect om je batterijen op te laden na een stressvolle periode met to-dolijstjes en overvolle agenda%u2019s.

Ten slotte nog dit: de zandige ondergrond maakt dat het in de Kempen altijd een tikkeltje warmer is dan in de rest van Vlaanderen...

De fietskaart Kempen is te koop (9,95 euro) bij de toeristische infokantoren in de Kempen en bij Standaard Boekhandel.

http://www.kempen.be

Op routedokter staan handige kaartjes met de belangrijkste wijzigingen, geordend per gemeente.

http://www.routedokter.beprovincie antwerpen
 
Foto's: