Kassel, een bijzondere stad
Kassel is een stad in Duitsland, gelegen in de deelstaat Hessen aan de Fulda. Het is een fascinerende stad om te bezoeken met veel kunst, cultuur, gastronomie en shopping.
Kunst en Cultuur in Kassel

Een bezoek aan het bergpark Wilhelmshöhe is een must voor iedereen die Kassel voor de eerste keer bezoekt. Het valt vooral op dat Kassel een stad in overgang is. Zo veranderde de Friedrich-Ebert-Strasse in een binnenstadsboulevard, die niet langer alleen een hoofdslagader is, maar met veel groen, brede trottoirs en stille zones uitnodigt voor een ontspannen wandeling.

Met de restauratie van het historische Ballhaus de Romantisch Löwenburg heeft de stad er twee pareltjes bij. Maar ook de GRIMMWELT auf dem Weinberg is zeker een bezoek waard. Voor de museumliefhebber zijn er het stadsmuseum, met de stedelijke geschiedenis van Kassel, en het Hessische staatsmuseum. Hier maak je een spannende reis door 300.000 jaar Noord-Hessische cultuur.

Shopping en Lifestyle in Kassel

Met meer dan 600 speciaalzaken, 10.000 parkeerplaatsen en een optimale verbinding met het openbaar vervoer naar het centrum is de stad Kassel een waar winkelparadijs.

Ongetwijfeld is de Treppenstraße, ingehuldigd in 1953, een van de hoogtepunten van Kassel. Ze werd herbouwd na de Tweede Wereldoorlog en exclusief voorbehouden voor voetgangers. Ze werd zo de eerste voetgangerszone van Duitsland. Het trappenhuis is ongeveer 300 m lang en overbrugt er een hoogte van 15 m. Diverse winkels en cafés liggen aan de straatkant en nodigen u uit om te wandelen en te blijven hangen.

De Friedrich-Ebert-Straße, dicht bij het centrum werd herbouwd als een boulevard met brede trottoirs en bomen. Door de goede verbinding met het openbaar vervoer en het centrum van Kassel nodigt het uit tot het bezoeken van bars, clubs, pubs en restaurants. Blijf er hangen en beleef onstuimige feestavonden.

Het ICE-station Wilhelmshöhe en de wijk Bergpark Wilhelmshöhe heeft zich ontwikkeld tot een wijk met bijzondere charme. Hier kun je royaal shoppen, feesten in stijl en ontspannen naar hartelust. Veel kleine winkels rond het Gallery Atrium en het stadscentrum nodigen u uit om te wandelen en te winkelen. Elke 1e zondag van de maand zijn veel winkels geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

http://www.kassel-marketing.deKassel
 
Foto's: