Footprints: City Inspirations Ubud
Een aardige nieuwigheid bij Footprints is beslist de City Inspirations, geen gewone citytrips, maar inspirerende formules om een stad en haar omgeving op een verrassende manier te ontdekken met originele programmas die onder de noemer Concierge Service worden aangeboden.
Een misschien wat ongewone bestemming uit de reeks is beslist Ubud op Bali (4 dagen/3 nachten). Op het eerste zicht is Ubud een doorsnee dorp gelegen in het zacht glooiende binnenland van Bali. Maar het is hier dat de eeuwenoude culturele en ambachtelijke tradities in stand worden gehouden. Schilders, beeldhouwers en zilversmeden hebben sinds jaar en dag hier hun ateliers. Ook de omgeving is schitterend met immens groene rijstvelden, wuivende kokospalmen en verscholen serene tempels.

De Concierge Service voorziet hier in een uitgebreide kookworkshop waarbij u niet alleen een inzicht krijgt in de verfijnde culinaire tradities maar ook de Balinese levenswijze en hun visie. Deze workshop eindigt met een uitgebreide traditionele lunch. Voor het 2de programma van de Concierge Service selecteerden wij een bezoek aan de voormalige koninklijke hoofdstad Klungklung waar u het 18de eeuwse justitiepaleis bezichtigt. Daarna staat de moeder der Balinese hindoe´stische tempels op het programma Pura Besakih.

Een rit door de spectaculaire bergstreek Kintamani gedomineerd door de vulkaan Batur en het mooie Baturmeer zorgen eveneens voor onvergetelijke momenten.
U logeert 3 nachten in Alila Ubud, van de keten Alila Hotels & Resorts. Alila Ubud combineert zoals alle Alila hotels traditionele architectuur met een strak hedendaagse inrichting. Dit charmant boetiekhotel wordt gekenmerkt door een rustige ligging te midden de natuur en op korte afstand van Ubud. Het hotel biedt haar gasten 56 kamers, een verfijnd openluchtrestaurant, een luxe spa, verfrissend zwembad, kunstgalerij en beeldenpark.

Footprints biedt de mogelijkheid tot verlenging, dat kan een strandverblijf zijn op Bali, bijvoorbeeld in de Alila Manggis, gelegen te midden de kokospalmen met tegen de achtergrond de heilige Agungberg en een majestueuze Indische Oceaan op het voorplan. De 53 kamers en 2 suites zijn ondergebracht in 4 witte paviljoenen met 2 verdiepingen naar het strand georienteerd. Er zijn uitgebreide sportmogelijkheden en wellness in de spa. Het restaurant (dat deel uitmaakt van de Alila Mangis Kookschool) serveert de Balinese fusion keuken.

Onze City Inspirations Ubud kan vanaf 1.898 euro per persoon op basis van een 2-persoonskamer voor 6 nachten (3 nachten Alila Ubud 3 nachten Alila Manggis), vlucht met KLM inbegrepen. Geldig voor vertrek tot 18/12/2014.

Maar u kan evengoed opteren voor een verlenging op Java. Hier heeft Footprints een 3-daags programma samengesteld met de hoogtepunten van Yogyakarta, waaronder het verbluffende Borobudur tempelcomplex, de voormalige koninklijke stad Surakarta en het vermaarde 9de eeuwse hindoe´stische tempelcomplex Prambanan.
Of een 3-daagse verlenging in Torajaland (Sulawesi) voor een verkenning van de prachtige omgeving en de unieke cultuur van het Torajavolk. U maakt kennis met de mysterieuze dodencultus van dit volk en de imposante Tongkonanhuizen met zadelvormige daken.

Het IndonesiŰ aanbod van Footprints voorziet nog in een 10-daagse cruise langs de ongerepte Komodo Archipel, een uitgebreide rondreis op Bali, eentje op Java en een mooie selectie aan schitterende hotels.

http://www.footprints.be


footprints
 
Foto's: