Fietsen in Taiwan, voel de hartslag van Azie
Ook gekend als het koninkrijk van de fiets en met een export van meer dan 10 miljoen fietsen per jaar is Taiwan het thuisland van twee van swerelds grootste fietsproducten Giant en Merida. Kom en ontdek de magie van Taiwans schitterende landschappen per fiets.
Taiwans uitgebreide fietspadennetwerk heeft de aandacht van de buitenlandse media getrokken. Het Sun Moon Lake fietspad verdient een speciale vermelding, gezien het door internationaal reisnetwerk CNN Travel werd uitgeroepen tot een van de 10 mooiste fietsroutes ter wereld. Daarnaast werd de Taiwan KOM (King of the Mountain) Challenge door het Franse magazine Le Cycle opgenomen in de lijst van de 10 moeilijkste fietsroutes ter wereld. deelnemers fietsen 105 km van zeeniveau tot 3275 m hoogte. Het beste aan fietsen in Taiwan is dat u kunt proeven van de lokale lekkernijen in elk van de plaatsen die u passeert. zo kunt u ook Taiwans grootste troef van dichtbij ontdekken: zijn vriendelijke en groothartige bevolking.

De laatste jaren is fietsen erg populair geworden in Taiwan, getuige daarvan de vele pittoreske, milieuvriendelijke en leuke fietspaden die overal opduiken als onderdeel van een plan om het hele eiland van een netwerk van fietspaden te voorzien van in totaal wel zo een 5000 km, waarbij fietsers van alle niveaus aan hun trekken komen. Voor recreatieve fietsers zijn er vlakke paden doorheen prachtige landschappen, langs rijstvelden en boomgaarden, tussen torenhoge bergen en vergezichten over de blauwe oceaan. Meer ervaren fietsers kunnen zich uitleven op de fietspaden langs steile hellingen en diepe valleien die even spannend als uitdagend zijn. Het Taiwan Vycling Festival, dat Taiwan KOM, Formosa 900 en de Sun Moon Lake Bikeday omvat, is het jaarlijkse hoogfeest van de fiets, met races voor profrenners, korte fietstochten en zelfs georganiseerde fietstochten rond het hele eiland.

Luister naar het interview dat ik had met de Ambassadeur van, Taiwan over zijn liefde voor Taiwan en de vele fietsroutes.

http://www.welcome2taiwan.net


Taiwan
 
Beluister de audiofragmenten:
 

taiwan deel 1

taiwan deel 1
 

taiwan deel 2

taiwan deel 2
 
Foto's: