Europa-Park opnieuw uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld
Coney Island in New York vormde het decor voor de jaarlijkse uitreiking van de Golden Ticket Awards. Europa-Park ontving daarbij voor de tweede keer de award voor beste attractiepark ter wereld.
De verkiezing van de Golden Ticket Awards wordt elk jaar georganiseerd door het maandelijkse vakblad Amusement Today. De redactie doet daarvoor een beroep op experts uit de gehele wereld. Zij bepalen de winnaars in de 25 verschillende categorieŽn. De belangrijkste categorie is die van beste attractiepark ter wereld. Jarenlang werd deze lijst aangevoerd door Cedar Point in Sandusky, Ohio. Vorig jaar wist Europa-Park deze prijs echter binnen te halen en kon deze titel ook dit jaar verdedigen. De jury prees met name de mix van de verschillende attracties voor jong en oud, het showprogramma van maar liefst 23 uur per dag, de gedetailleerde thematisering, de voortreffelijke horeca en de bijzondere themahotels.

Onlangs wezen Duitslandgangers Europa-Park aan als meest geliefde bezienswaardigheid. Duitslands grootste attractiepark staat daarmee samen met Schloss Neuschwanstein (nr. 2) en de KŲlner Dom (nr. 3) op het erepodium van de 100 populairste toeristische bestemmingen. Ook ontving Europa-Park van Tripadvisor reeds de Travelers Choice Award voor beste attractiepark in Europa! Steeds meer Belgen en Nederlanders weten de weg te vinden naar Europa-Park. Het park wordt hier steeds bekender en het aantal bezoekers uit deze landen is in de afgelopen jaren verdrievoudigd. Dat ook zij het park waarderen blijkt uit de hoogste score die Europa-Park van alle Europese attractieparken krijgt op de Nederlandstalige beoordelingssite Zoover.

Europa-Park is dit seizoen nog geopend tot en met 8 november 2015, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs bedraagt voor volwassenen 42,50 Euro, kinderen van 4 tot en met 11 jaar betalen 37 Euro.

http://www.europapark.de/nl


europapark
 
Foto's: