Beleef de magie van het burlen van de herten!
Het Domein van de Grotten van Han, verkozen tot Beste Wildpark van België, is een ideale en unieke plek om te komen genieten van de prachtige nazomer met zijn idyllische landschappen met duizend-en-één kleuren! Ga, te voet of met de Safari-car, op ontdekkingstocht in het Wildpark, kom kijken naar de dieren die zich klaarmaken voor de winter en laat je betoveren door het indrukwekkende burlen van de herten.
Het adembenemende liefdesritueel van de Koning van het Woud

De tijd van de liefde is aangebroken voor de Koning van het Woud: indrukwekkende gevechten met gewelddadig slaande geweien en dominante kreten gaan bepalen wie van de bronstige mannetjesherten het grootste aantal vrouwtjes zal kunnen vergaren.
De mannetjes zullen, terwijl ze op hun kudde letten, zoveel mogelijk hinden proberen te bevruchten. De jongere en dappere herten zullen de kuddes steeds dichter benaderen om hinden, die de uitgeputte dominante mannetjes niet meer kunnen beschermen, weg te roven.

Een niet te missen ritueel, één van de mooiste spektakels van de Natuur!

ONTDEK AL ONZE ANIMATIES ROND HET BURLEN VAN DE HERTEN

De ochtendstond en avondschemering zijn de beste tijden om naar het burlen te luisteren. Wij bieden jullie dan ook speciale ochtend- en avondbezoeken aan!

TIJDENS DE OCHTENDSTOND:

Wandeling met gids

- Afspraak om 7 uur aan de inkomsthal (jawel, het is vroeg, maar je zult wel zien, het wordt geweldig! En je krijgt een heerlijk ontbijt!)
- Data: Zaterdagen 16/9, 23/9, 30/9 en 7/10
- Duur: 2 uur
- Tarieven: 21 euro/volwassene, 19 euro/senior, 14 euro/kind (korting bij aankoop op onze website!)
- Maximum 30 mensen per groep

Fotosafari

- Afspraak om 7.30 uur à l accueil (inderdaad, je moet vroeg opstaan om mooie fotos te kunnen maken! Maar goed nieuws, je krijgt een lekker ontbijtje!)
- Verplaatsing in Safari-car
- Data: Zondagen 17/09, 24/09, 01/10 en 08/10
- Duur: 4 uur
- Tarieven: 30 euro/persoon (korting bij aankoop op onze website!)

TIJDENS DE SCHEMERING:

Tocht in Safari-car met gids

- Afspraak om 18 uur aan de inkomsthal.
- Data: Vrijdagen en zaterdagen 15/9, 16/9, 22/9, 23/9, 29/9, 30/9, 6/10 en 7/10
- Duur: 2 uur
- Tarieven: 21 euro/volwassene, 19 euro/senior, 14 euro/kind (korting op onze website!)

Tocht in Safari-car met gids Maaltijd in Le Pavillon

- Verleng je bezoek van het burlen tijdens de avondschemering met een heerlijke regionale maaltijd in het restaurant Le Pavillon, op de oevers van de rivier de Lesse.
- 42 euro/volwassene, 40 euro/senior, 29 euro/kind (bezoek en maaltijd)

Reservering verplicht: 32 (0)84/37 72 13 - reservations@grotte-de-han.be

OVERDAG, TIJDENS JE BEZOEK AAN HET WILDPARK

Ook overdag zul je het ritueel van het burlen van de herten kunnen aanschouwen, tijdens je wandeling te voet of met een pendelbusje doorheen het Wildpark. Van 15 september tot 8 oktober zul je de herten en hinden in het grote plein zonder gevaar van dichtbij kunnen bekijken.

OVER HET DOMEIN

Het Domein van de Grotten van Han is een magische ontmoeting met de ware natuur. Bezoek de Grot van Han (3 sterren in de Michelingids) en ga op avontuur in het Wildpark (verkozen tot Beste Wildpark van België). Een onvergetelijke dag staat je te wachten!

http://www.grotte-de-han.be

grotten van han
 
Foto's: