EEN APARTE REISBESTEMMING : ZUID-ENGELAND
Je merkt het meteen, al van bij aankomst in Dover: dit is een andere wereld, waar links wordt gereden, met andere maatstaven wordt gemeten en gewogen, waar de inwoners notoire theedrinkers zijn en waar je als ontbijt witte bonen in tomatensaus wordt voorgeschoteld. Om deze en om honderd andere redenen is en blijft Engeland een leuke en boeiende dichtbij huis reisbestemming.
Heel dichtbij zelfs want met P&O Ferries reis je in geen tijd van Calais naar Dover, naar Zuid-Engeland dat alles heeft voor een fantastische en vooral verrassende zomervakantie.

Door de beperkte reistijd naar Engeland is een korte vakantie aan de overkant van Het Kanaal perfect haalbaar. Trouwens, P&O Ferries heeft op de route Calais-Dover een aantrekkelijk aanbod: een tweedaagse retour kost slechts 67 euro (auto max. 9 passagiers) en een voor een vierdaagse retour betaal je maar 70 euro (auto max. 9 passagiers). Nog tot 14 juli kun je aan die tarieven de oversteek maken. Het reguliere tarief bedraagt 50 euro per enkele reis voor auto en inzittenden. Er is ook nog het volgende aanbod: wie voor 17/7 boekt voor een reis tussen 1 juni en 30 september krijgt een voedsel tegoedbon ter waarde van 20,- pond ( 25,- euro)te gebruiken op de terugreis Dover-Calais van een van een langere vakantieboeking.

To do & To see
Er is in het zuiden van Engeland zoveel te zien dat je in n-twee-drie een pak reisprogrammas kunt samenstellen. En natuurlijk ga je ook die typisch Engelse evenementen bezoeken waarvan enkele vr 14 juli zijn geprogrammeerd. O zo typisch Engels zijn de Antiques Roadshows waarvan een editie op 16 juni in Ightam Mote, nabij Sevenoaks, wordt georganiseerd. Dat zal trouwens gebeuren in het fantastische decor van een 14de-eeuwse manor house.
Een dag later, op 17 juni, is er in Bedgebury een optreden van de legendarische Tom Jones, de zanger die al 100 miljoen platen heeft verkocht. Overigens is er rond Bedgebury heel wat te zien zoals het National Pinetum & Forest, een pracht van een plaats voor actieve recreatie, in het hart van het Wealden landschap.
Liefhebbers van klassieke muziek gaan op 9 juli naar Leeds Castle voor een spectaculair openlucht concert op een spectaculaire plaats en met het fantastische Royal Philharmonic Concert Orchestra.. Het is een formidabel event met o.a. een optreden van het P&O Ferries koor dat twee jaar terug de trotse winnaar werd van het veel bekeken BBC programma The Choir, waarbij Gareth Malone bij diverse bedrijven medewerkers klaarstoomt om een koor te vormen.

Een zomer lang Zuid-Engeland
Ook na 14 juli blijft Zuid-Engeland uiteraard aantrekkelijk en met P&O Ferries kom je er altijd voor een prikje. Om te fietsen, wandelen, kastelen en tuinen te bezoeken, te genieten van leuke pubs en sfeervolle country hotels. En er zijn een zomer lang evenementen zoals het Food & Wine Festival in Penvensey Castle dat trouwens een belangrijke historische plaats is in verband met de Battle of Hastings. Het is precies 950 jaar geleden dat de Fransen de Engelsen versloegen. En zo reis je in Zuid-Engeland van het ene verhaal naar het andere, van de ene naar de andere bijzondere plek, tijdens een vakantie die je inderdaad heel apart kunt noemen.

http://www.poferries.com


P&O
 
Foto's: