De grootste ocean liner ter wereld te gast in Zeebrugge
Onlangs meerde de Queen Mary 2, de grootste ocean liner ter wereld, aan in Zeebrugge met aan boord 1.253 bemanningsleden en ruim 2.300 passagiers. Het is de eerste keer dat het 345 meter lange vlaggenschip van de Cunard-rederij naar een Belgische haven komt.
Onlangs zette de QM2 vanuit het Engelse Southampton koers naar Zeebrugge, waar het schip omstreeks 8 uur aankwam. Het is de eerste keer dat het grootste schip van de Cunard-rederij aanmeert in een Belgische haven.

Zeebrugge heeft inmiddels een stevige reputatie opgebouwd als port of call voor grote luxecruiseschepen. Vorig jaar nog vond er een historische ontmoeting plaats tussen twee andere ocean liners van Cunard, de nieuwe Queen Victoria en de Queen Elizabeth 2, die na meer dan 40 jaar trouwe dienst in de herfst van 2008 uit de vaart werd genomen.

De QM2 telt 14 passagiersdekken en 1.296 luxekajuiten. De passagiers kunnen terecht in vijf toprestaurants, die heel gevarieerde maaltijden aanbieden. Aan boord zijn maar liefst 42 verschillende diensten, gaande van een bloemist tot de verhuur van smokings en avondjurken. Het Cunard-vlaggenschip heeft tevens een casino, een groot wellnesscenter, een theater met 1.105 zitplaatsen, een planetarium, een bibliotheek en een winkelgalerij.
De Cunard-vloot telt momenteel twee schepen: de Queen Victoria en de Queen Mary 2. Deze ocean liners zijn gemakkelijk herkenbaar aan hun zwart-rode flanken. Trouw aan de rijke scheepstraditie worden ze gekenmerkt door indrukwekkende maar elegant ingerichte publieke ruimten soms twee tot drie dekken hoog afgewerkt met kostbaar hout, fijne moza´eken en prachtige kroonluchters. Momenteel wordt de Queen Elizabeth gebouwd. Deze oceaanreus zal zijn allereerste reis maken in 2010.

Wie dit jaar nog met de QM2 wil meevaren, kan kiezen uit de Transatlantic Cruise van New York naar Southampton (6 nachten), de Canada & New England Cruise met New York als vertrek- en aankomstplaats (7 nachten), of de combinatie van deze twee cruisetrajecten (13 nachten). Reizen met Cunard kan vanaf 599 EUR per persoon voor een verblijf van 1 week.


cruise  |  cunard  |  QM2  |  zeebrugge
 
Foto's: