Connections Book & Pay toont de favoriete verre reisbestemmingen van de Belgen in 2015
In 2015 is een groot aantal Belgen van plan om te reizen, dat staat vast. Het reisagentschap Connections analyseerde de trends in reisbestemmingen aan de hand van haar jaarlijkse vroegboekactie Book & Pay die zij op 2 januari lanceerde.
De Noord-Atlantische bestemmingen, met als koploper New York, voeren met een stijging van 19 procent de lijst van de meest gegeerde reisbestemmingen in 2015 aan. Ook in absolute cijfers is New York de grootste stijger. Ook Azie, dat vorig jaar een deuk kreeg, is weer helemaal terug. Dit jaar reizen minder Belgen naar Afrika. Zuid-Afrika bekoort daarentegen wel steeds meer reizigers. Voor dergelijke verre bestemmingen doet de reizende Belg liefst beroep op de expertise van een reisprofessional zoals Connections.

De top 10 van de meest geboekte reisbestemmingen door Belgen voor het jaar 2015 is bekend. De grote nummer 1 is New York, gevolgd door Bangkok, Los Angeles, San Francisco, Miami, Montreal, Las Vegas, Orlando, Bali en Phuket.

4 van de 5 meest geboekte bestemmingen bij Connections zijn Noord-Amerikaanse steden. Deze regio doet het al jaren goed. New York is met een markaandeel van 40 procent van alle boekingen naar Noord-Amerika nog steeds de absolute koploper. Opmerkelijk is ook dat Patrick van Rosendaal, een Belgische gids in New York, alsmaar meer geboekt wordt. Dit zowel door de NY-reizigers die voor het eerst naar The Big Apple trekken als de die-hards die er reeds enkele malen geweest zijn. Hij kent immers alle geheimen van de stad en kan iedereen een stadsbezoek op maat aanbieden.

Verder merkt reisprofessional Connections op dat de Belgen Noord-Amerka op een niet-traditionele manier willen ontdekken. Koploper in Florida is de huur van villas %u2013 deze zijn op enkele minuten van de attractieparken gelegen. Niet enkel families hebben deze formule reeds ontdekt, ook vriendengroepen vinden hun weg naar de huur van huizen, daar deze met de nodige luxe voorzien zijn zoals bijvoorbeeld een privé zwembad. Dit is een duidelijke trend die ook door TIME voor 2015 wordt aangehaald : verblijven in privé-huizen met hoteldiensten zijn in trek!

Langs de westkust wint het rondtrekken in coole hippy busjes aan populariteit! Dit is een budgetvriendelijke methode waarmee je op een heel authentieke manier de westkust van de USA kan ontdekken.

Nu de rust er is teruggekeerd, gaat Bangkok er als ticket-only bestemming opnieuw fors op vooruit. Met de komst van luchtvaartmaatschappij Emirates naar Brussel zijn er ook heel wat extra beschikbare plaatsen naar Bangkok bijgekomen wat voor zeer voordelige tarieven zorgt.

De strandbestemmingen blijven het goed doen in Azie. De favorieten van de Belgen zijn Bali (Indonesie), Phuket (Thailand) en Koh Samui (Thailand). Dit is te zien aan een stijging van 20 procent in de ticketverkoop voor deze bestemmingen.

Dit jaar plannen dubbel zoveel Belgen een reis naar Dubai en Cuba. President Obama zette deze Caribische bestemming recent nog in de spotlights. De Belgische reizigers zien het als een laatste kans om het pure en authentieke Cuba nog te kunnen ontdekken vooraleer de Amerikanen de vakantiebestemming inpalmen. Dubai is dan weer een bestemming waar Connections sinds kort mee uitpakt als citytrip bestemming en die heel snel wordt opgepikt als sunbreak %u2013 snel er even tussenuit %u2013 altijd zon, strand en veel vertier op slechts 6 uur vliegen van Brussels Airport.
connections
 
Foto's: