COSTA CRUISES BOUWT GROOTSTE SCHIP en GATRONOMISCH FESTIJN TIJDENS KERST- EN NIEUWJAARSCRUISES
Men begint aan de bouw van de Costa Diadema, het nieuwe schip van Costa Cruises dat plaats zal bieden aan 4.947 gasten. Het is daarmee het grootste cruiseschip onder Italiaanse vlag.

De eindejaarsreizen van Costa Cruises worden een succes met maar liefst 20.000 gasten die op diverse cruiseschepen zullen genieten van de Kerst- en Oudejaarsnacht, in het bijzonder van top gastronomie met een top chef-kok aan het fornui
De bouw van de Costa Diadema ging van start met een officiele plechtigheid waarbij de eerste blok van het schip werd geplaatst. Dat gebeurde op de scheepswerf Fincantieri in Merghera, nabij Venetie. Het blok weegt ruim 500 ton, meet 15,7 bij 29 meter en vormt het middenstuk van het schip. Op 30 oktober 2014 moeten de werken voltooid zijn. Bij de constructie en de inrichting zijn maar liefst 1000 scheepswerf werknemers betrokken en nog eens 2500 mensen uit circa 400 toeleveringsbedrijven. Het gaat om een investering van 550 miljoen.

De Costa Diadema wordt het grootste schip onder Italiaanse vlag: 132.500 bruto tonnenmaat, 306 meter lang, 37,2 meter breed, ruimte voor 4.947 gasten en 1.253 bemanningsleden, 1.854 hutten. De Costa Diadema wordt niet alleen een groot maar ook een super uitnodigend schip dankzij de smaakvolle, innovatieve inrichting en de modernste snufjes op technologisch vlak.

Kerst en nieuwjaar op Costa

Tijdens de eindejaarsdagen varen vier schepen van Costa Cruises op de Middellandse Zee en Dubai: Costa Deliziosa, Costa Magica, Costa Pacifica en Costa Atlantica. Voor de talloze passagiers wordt het ongetwijfeld een onvergetelijke reis want Costa Cruises maakt van de traditionele feestavonden iets heel bijzonder, een festijn van heerlijke geuren en smaken!

Er wordt beroep gedaan op de Italiaanse topchef Massimo Bottura die omwille van zijn kookfinesses hoog in de wereldranking staat van allerbeste chefs. Bottura is afkomstig uit het Noord-Italiaanse Modena. Hij werkte onder meer samen met Alain Ducasse en zijn Foundation, in de Louis XV in Montecarlo, waar hij de typisch Italiaanse regionale keuken wist te combineren met de klassieke Franse keuken. In 1995 opende Bottura de Osteria Francescana in het middeleeuwse centrum van Modena. Daarna volgden niets dan succesvolle jaren en werden verschillende prijzen weggekaapt: Grand Prix de L Art van de International Culinary Academy in Parijs, eremedaille voor de bijdrage tot Cultuurstad Modena en in 2011, als een kers op de taart, de derde Michelin ster.

Met deze internationaal gelauwerde chef aan boord kunnen de reizigers van Costa Cruises het allerbeste verwachten. Een blik op de menus van Kerstdag en Nieuwjaar spreekt in dit verband al boekdelen.

Het Kerstdiner 2012 bestaat uit zes gangen met een resem gerechten die elke feestganger doen watertanden: geitenkaas met appelsalade, artisanale tortellini, lasagna in Parmesan saus, risotto met porcini, gebakken kreeft, geroosterde kalkoen met zoete aardappelpuree, een selectie van de beste Italiaanse kazen, Marronier in parade, Panettone soufflé met likeursaus en dat allemaal begeleid door topwijnen uit Alto Adige.

Het Nieuwjaarsdiner 2012 is al even indrukwekkend en bekorend met kwartels in foie gras saus, pasta en bonensoep met kruidenazijn, risotto met asperges, rundsvlees uit Piemonte met roomaardappelen, zeeduivel met artisjok, een selectie van Franse en Italiaanse kazen, een klassieke panettone met vanille ijskreem, Aneri wijnen en Prosecco van Valdobbiadene.

Kortom, de lekkerbekken zullen tijdens de gala avonden, aan boord van de vier schepen van Costa Cruises, genieten van gastronomische hoogstandjes en dat bovenop de unieke sfeer, het comfort en de perfecte service die men altijd van een reis met Costa Cruises mag verwachten.

http://www.costacruises.be


costa  |  cruise
 
Foto's: