Air Europa lanceert Madrid-Miami met B-787 Dreamliner!
Op maandag 13 april vond de allereerste vlucht Madrid-Miami plaats met een Boeing 787 Dreamliner van Air Europa, de privé luchtvaartmaatschappij van de groep Globalia. Momenteel vliegt Air Europa 5 keer per week op de route Madrid-Miami, maar vanaf juli wordt deze vlucht dagelijks aangeboden.
Juan José Hidalgo, president van Globalia, en José Enrique Roman, directeur van het Europese Centrum van Boeing, knipten samen het openingslint door op de luchthaven van Madrid-Barajas.
We lanceren niet alleen een nieuwe route, maar ook een nieuwe manier van reizen met Air Europa zegt Hidalgo. De B-787 die ons naar Miami zal brengen, is het allernieuwste vliegtuig op de markt. Het biedt aanzienlijke voordelen op het vlak van comfort: meer ruimte, minder lawaai en tijdswinst, want met dit vliegtuig win je tot 40 minuten in elke richting.
Dit geeft een voorsmaakje van hoe onze vloot voor langeafstandsvluchten er uiteindelijk zal uitzien wanneer vanaf volgend jaar de eerste dreamliners, van een bestelling van 22 toestellen, in gebruik genomen worden. Zo zet Air Europa onze traditie verder om altijd met de best mogelijke vloot te vliegen. De vertegenwoordiger van Boeing, José Enrique Roman: Dit vliegtuig verbruikt 20% minder brandstof en genereert minder uitstoot dan om het even welk ander soortgelijk vliegtuigtype. Alles aan dit vliegtuig maakt het aerodynamischer: van de vorm en afmetingen van de vleugels tot het design van de cabine, voegt hij eraan toe.
De Boeing 787 Dreamliner, die vanaf nu op de route Madrid-Miami zal vliegen, beschikt over 252 zitplaatsen, waarvan 18 flatbed seats in business class, en 21 stoelen in de nieuwe Premium Economy class.

http://www.aireuropa.com


air europa
 
Foto's: