10 VERBAZINGWEKKENDE WEETJES OVER CURACAO
Dat Curacao niet ver van Aruba en Bonaire ligt en dat het een eiland in de Caraïben is, is geen hot news. Maar wist je dat Curaçao doorheen het hele jaar een gemiddelde temperatuur van 28 heeft? Hieronder geven we voor u nog negen andere leuke, verbazingwekkende weetjes over Curacao, die u zeker nog niet wist.
Als je maar eens wist ....

dat de bevolking van Curacao is samengesteld uit ruim 50 verschillende nationaliteiten met elk hun eigen cultuur, tradities, gastronomie. Curacao is een kleurrijke, fascinerende smeltkroes van mensen uit alle hoeken van de wereld die hier door de geschiedenis van het eiland zijn samengebracht. Er worden verschillende talen en dialecten gesproken. Papiaments, Nederlands en Engels zijn de officiele talen.

dat Curacao een favoriete duikbestemming is met pal langs de kustlijn schitterende koraalriffen. Zelfs al snorkelend kun je de onderwaterwereld bewonderen en langs de zuidkust liggen 65 erkende duikplekken waar je langs de wand van het rif naar de diepte kunt duiken, voor een onvergetelijk schouwspel van flora en fauna.

dat het centrum van Willemstad, de meest fascinerende stad in het Caraibische gebied, op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Er is bijvoorbeeld de Koningin Emma brug, de Swinging Old Lady genoemd, die door 16 pontonboten wordt gedragen, met 170 meter de langste ter wereld.

dat je niet alleen voor zon en strand naar Curacao reist maar ook voor de rijke cultuur, voor de land- of plantagehuizen, de musea en de hedendaagse kunstenaars zoals Nena Sanchez, bekend om haar Blue Goddess-schilderijen en beschilderde meubels.

dat je in Curacao een kleurrijke drijvende markt kan bezoeken met authentieke vissersbootjes die koopwaar, tropische vruchten en andere exotische producten vanuit Venezuela aanvoeren. Ze laden hun goederen vanuit hun boot in hun kraampje, wat een mooi schouwspel oplevert. Eenmaal als alles op is, keren ze terug naar Venezuela om hun boot opnieuw in te laden.

dat het leven op Curacao gezond is, niet alleen door de zeelucht en het gezuiverde drinkbaar water maar ook door de producten van het land. Bezoek Den Paradera, de kruidentuin van de 75 jarige Dinah Veeris waar met kennis en liefde geneeskrachtige kruiden worden gemaakt die wereldwijd zijn bekend. Nog meer geneeskrachtige planten groeien op de Aloe Vera Plantage.

dat de inwoners van Curacao de vrolijkheid in het hart dragen en ontzettend houden van feesten en partys. Vakantiegangers vieren lustig mee, in cafés en hotels, tijdens happy hours of tot in de vroege uurtjes.

dat je op Curacao niet alleen kunt genieten van een luilekkerleventje in luxueuze strandresorts maar dat er ook schitterende villas en landhuizen bestaan, formule kamer met ontbijt, kleine, gezellige hotels en pensions, appartementen. Kortom, er is voor elk wat wils.

dat de Tuin van Eden, het paradijs ook in het echt bestaat. Het is Klein Curacao, op 10 km van het hoofdeiland en maar drie vierkante kilometer groot. Je kunt er oude scheepswrakken zien, een machtige vuurtoren, zeeschildpadden en voor de duikers is er een onderwatergrot waar ook de haaien graag komen.

http://www.curacao.com


curacao
 
Foto's: